Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα την απαξίωση των νέων γιατρών και την καταπάτηση των εργασιακών και επαγγελματικών τους δικαιωμάτων από τις πολιτικές που ακολουθούν οι εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Οι αγροτικοί γιατροί αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες νέων γιατρών που δέχεται επίθεση καθώς οι εργασιακές τους συνθήκες δυσκολεύουν την συλλογική τους δράση. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα προσπαθήσουμε να δικτυώσουμε και να ενημερώσουμε τους αγροτικούς γιατρούς για τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας αλλά και να πετύχουμε τον συντονισμό και την κοινή δράση ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΑ Π.Ι. ΣΦΑΚΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με νομοσχέδιο που δημοσιοποιήθηκε την παρασκευή, το υπουργείο υγείας, στα πλαίσια του εφαρμοστικού νόμου για την υγεία, καταργεί επί της ουσίας τη δυνατότητα των γιατρών να συνταγογραφούν στα ιατρεία των χωριών.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο αυτό η ηλεκτρονική συνταγογράφηση γίνεται υποχρεωτική και οι χειρόγραφες συνταγές τιμωρούνται με πρόστιμο στον ιατρό που τις γράφει.
Αυτό σημαίνει ότι... οι δημότες στην επαρχία ΣΦΑΚΙΩΝ θα μείνουν από την Δευτέρα 12/03 χωρίς φάρμακα.
Ειδικά αναφέρουμε ότι τα κοινοτικά γραφεία στα χωριά ΑΣΚΥΦΟΥ ,ΒΟΥΒΑΣ , ΠΑΤΣΙΑΝΟΣ , ΣΚΑΛΩΤΗ και ΑΡΓΟΥΛΕΣ δεν έχουν ΟΥΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΟΥΤΕ ΕΚΤΥΠΩΤΗ και ΟΥΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ(δεν έχει φτάσει στις περιοχές η γραμμή του ΟΤΕ) !
Το ιατρείο της Ανώπολης δεν έχει εκτυπωτή.
Η ευθύνη για την έλλειψη εξοπλισμού βαραίνει τον Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Υπουργό ‘’Υγείας’’ Ανδρέα Λοβέρδο .
Η μόνη δυνατότητα συνταγογράφησης μέχρι νεωτέρας είναι τα Π.Π. Ιατρείο Χώρας Σφακίων .
Μέχρι να αλλάξει αυτή η παρανο΄ι΄κή απόφαση του Υπουργείου ΄΄Υγείας΄΄ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΦΑΚΙΑΝΟΥΣ να ΜΠΑΛΟΤΑΡΟΥΝ 1.τον ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ που το εμπνεύστηκε. 2. την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ και τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ .
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΙΑΤΡΟΣ Π.Π. Ι. Χ.ΣΦΑΚΙΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΣ Π.Ι. ΑΝΩΠΟΛΗΣ

1 σχόλιο:

  1. μπραβο παιδια. εχετε δωσει και εναν ορκο. πάντως μια συνεταιρος του μπαμπα μου εχει παρει αδεια εγκυμονυσης . αν την ξεγεννησετε θα σας δωσει τον εκτυπωτη της κοψοχρονιας. θα βολευτουν σφακιανοι και ανωπολιωτες γιατι ειναι πολυμηχάνημα
    .... καλη συνεχεια καλη δυναμη και καλους αγωνες. η δημοσια υγεια ειναι δικαιωμα ολων μας
    με φιλία ( δεν ειναι αυτο που νομιζεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή