Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα την απαξίωση των νέων γιατρών και την καταπάτηση των εργασιακών και επαγγελματικών τους δικαιωμάτων από τις πολιτικές που ακολουθούν οι εκάστοτε ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Οι αγροτικοί γιατροί αποτελούν μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες νέων γιατρών που δέχεται επίθεση καθώς οι εργασιακές τους συνθήκες δυσκολεύουν την συλλογική τους δράση. Μέσα από αυτό το ιστολόγιο θα προσπαθήσουμε να δικτυώσουμε και να ενημερώσουμε τους αγροτικούς γιατρούς για τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας αλλά και να πετύχουμε τον συντονισμό και την κοινή δράση ενάντια στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα μας.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ

Τελευταίες μέρες αυτής της κυβένησης και το Υπουργείο Υγείας μας άφησε ένα δωράκι.
Με εγκύκλιο που δημοσιοποίησε επαναφέρει το θέμα του προστίμου για τις χειρόγραφες συνταγές από πρώτη Ιουνίου. Τόσο θεωρούν, ότι είναι το διάστημα που χρειάζονται γαι να εξοπλίσουν όλα τα ΚΥ και Π.Ι. με σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.
 Βέβαια τους έχει γίνει ξεκάθαρο πλέον, ότι αυτό θα το κάνουν με δικά τους εξοδα και όχι με έξοδα των κατοίκων ή των γιατρών. Επίσης τους έχει γίνει ξεκάθαρο ότι μέχρι 1η Ιουνίου καλό είναι να τα καταφέρουν και να καλύψουν τα εκατοντάδες ιατρεία με τον απαραίτητο εξοπλισμό. 
Σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να υλοποιήσουν τα παραπάνω ας τους κάνουμε ξεκάθαρο κάτι ακόμα: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ.
Κοινοποιούμε σε ολες τις διοικήσεις των νοσοκομείων στα οποία υπαγόμαστε ότι σε περίπτωση όπου δεν εξοπλιστούν τα ιατρεία μας με τα απαραίτητα υλικά, με εξοδα της υπηρεσίας, απο πρώτη Ιουνίου θα είμαστε και πάλι σε θέσεις μάχης..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου